Kako onemogočiti urejevalnik blokov in namestiti klasični urejevalnik v WordPress 5.0

Začenši z WordPress 5.0, je privzeti urejevalnik v WordPressu novi urejevalnik blokov. Novi urejevalnik se radikalno razlikuje od trenutnega urejevalnika WordPress, ki se zdaj imenuje »Klasični urejevalnik«.

Urejevalnik blokov ima krivuljo učenja in bo trajalo nekaj časa, da se navadite. To je prihodnost, tega ne trdimo. Toda urejevalnik je še vedno v fazi razvoja, saj tudi z vsemi novimi modnimi kontrolami ne izboljša naravne izkušnje urejanja. Urejevalnik blokov v svoji trenutni različici je eleganten, vendar se ne ujema s potekom pisanja, ki ga ponuja klasični urejevalnik.

Na našo srečo je klasični urejevalnik zdaj na voljo kot vtičnik za WordPress in bo uradno podprt do leta 2022. To je dovolj časa, da urejevalnik blokov izboljša izkušnjo pisanja, hkrati pa nudi orodja za oblikovanje vsebine na novo.

Kako namestiti klasični urejevalnik in onemogočiti urejevalnik blokov

  1. Na nadzorni plošči WordPress pojdite na Vtičniki » Dodaj novo, in poiščite Klasični urejevalnik.
  2. Kliknite na Namestiti zdaj gumb in nato Aktiviraj vtičnik Classic editor.
  3. Pojdi do Nastavitve » Pisanje z vaše nadzorne plošče WordPress.
  4. Set Privzeti urejevalnik za vse uporabnike do Klasični urejevalnik.
  5. Set Dovoli uporabnikom preklop med uredniki do št.

to je to. Urejevalnik blokov je zdaj v vaši namestitvi WordPress popolnoma onemogočen, klasični urejevalnik pa je nastavljen kot privzeti urejevalnik. Vse se vrne v normalno stanje. Na zdravje!